Меню
Your Cart

Джек Лондон

Джек Лондон
Надпис
Джек Лондон (1876-1916) е американски писател. Той е свързан с журналистиката още преди раждането си: когато майка му е била бременна, тя се скарала сериозно с баща си и този случай попаднал в пресата, при това в много украсена форма. Детството му преминава в бедност. След завършване на основното образование, започва да работи. Смътно го привлича писането, но не го осъзнава ясно, докато майка му не му показа обява за конкурс във вестник, където за най-добра история дават награда от 25 долара.
Работата като моряк, като златотърсач обогатяват журналистическите и литературните му произведения. През 1900 г. книгата „Синът на вълка“ става популярна. След две години отива да живее в бедняшки квартал, за да събере материал за книгата си „Хората на бездната“.
Джек Лондон е написал много истории, есета, които са публикувани в различни списания. Всички произведения съчетават драматичност и завладяващи истории. Той умее да комбинира забавното във вестникарската бележка с дълбочината на литературното произведение.
Автор е на над 50 книги и около двеста разказа, в които увлекателно се описва силата на природата и борбата за оцеляване в трудни условия. Сред най-известните му романи са „Морският вълк“, „Белия зъб“, „Дивото зове“, „Мартин Идън“, „Лунната долина“, „Белю Пушилката“ и др.
Разказите му са образец за кратка проза с безупречната си конструкция, а романите му често напомнят свързана поредица от разкази. „Да накладеш огън“ е може би най-известният му разказ. Той е от клондайкския му период. Други разкази от същия период са: „Златният каньон“, „Законът на живота“ и „Жажда за живот“.
Много популярни са приключенските романи „Джери Островитянина“, „Син на Слънцето“. Днес голяма част от произведенията на Джек Лондон се приемат за фантастика и фентъзи като „Звезден скитник или усмирителна риза“ и др.
Brand: Джек Лондон Model: Библиотека за четене
Даръл Стендинг, бивш професор по агрономия в Калифорнийския университет, е осъден на доживотен затвор за убийство на колега, извършено в пристъп на ярост. Той прекарва осем години в затвора Сан Куентин, където е подлаган на жестоко наказание – стягане в брезентова усмирителна риза. Обаче точно в тов..
8.00 лв. 18.99 лв.
Brand: Джек Лондон Model: Колекция класика
В този сборник са събрани най-добрите класически произведения от руски и чуждестранни писатели: Джек Лондон, Антон Чехов, Александър Куприн, Ърнест Томпсън Ситън, Георги Райчев. Разказите ще ви срещнат със забавните и трогателни истории за искреното приятелство между осиротялото мече Неев и едроглав..
5.00 лв. 11.99 лв.
ВЛАСТЕЛИНЪТ НА МАГИИТЕ. РАЗКАЗИ
изчерпано
Brand: Джек Лондон Model: Колекция класика
Джек Лондон е признат познавач на човешката природа и майстор на тънкия психологизъм. В разказите му действието се развива, когато в американския Клондайк златният пясък тече като вода, мексиканските работници се бият за свобода, а моретата браздят кораби за лов на китове и тюлени. Героите на Лондон..
11.99 лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!