Меню
Your Cart

Михаил Жданов

Михаил Жданов
Михаил Жданов
Михаил Жданов е роден през 1976 г. в Иваново. След служба в армията завършва Историческия факултет на университета. Още докато учи в университета започва да пише статии на исторически теми, като проявява силен интерес към Втората световна война. След дипломирането си работи като учител по история в училище. След това се премества в Санкт Петербург и започва свой частен бизнес. Въпреки това той продължава да чете много, работи в архивите. Увлечението си по историята на разузнаването нарича „зов на душата“. Една от първите книги, които пише, е „Съветските разузнавачи в нацистка Германия“. Жданов разказва интресно за съветското разузнаване от 30-те и 40-те години на ХХ век като развенчава много митове, например за всесилността на съветското разузнаване. Интересна е идеята на автора за ролята на руския разузнавач Николай Кузнецов. Жданов изразява идеята, че той е бил съветски разузнавач (прототип на Щирлиц) в РСХА - Главното управление на имперската сигурност (RSHA) - управляващият орган на политическото разузнаване и полицията за сигурност на нацистка Германия, част от SS, но остава неизвестен, защото не е провален (смята се, че известните разузнавачи са неуспешни разузнавачи).
На разузнаването е посветена и книгата „Специалните операции на Мосад. Възмездие по еврейски“. В нея Михаил Жданов разказва за някои от подвизите на знаменити разузнавачи като Рувен Шилоа, Исер Харел, Моше Даян, показва непознати страни от сътрудничеството между Израел и Америка. На историята на Великата отечествена война посвещава книгите: „Пълководците във Втората световна война“, „Репресиите на Сталин 1945-1953“, „900 дни блокада. Ленинград 1941-1944 година“, „Битката за Сталинград“, „Битката при Курск“ и други.
Brand: Михаил Жданов Model: Втора световна война
    Призори на 22 юни 1941 година по цялата линия на съветско-германската граница започва германското настъпление. Превземането на Прибалтика, а след това и на Ленинград със светкавични удари от север и от юг е първостепенна задача в хитлеристкия план „Барбароса“. Блокадата на Ле..
15.19 лв. 18.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Втора световна война
    Във Втората световна война се сблъскали армиите на Вермахта, чиито генерали били уверен, че ще воюват бързо, с малко жертви и на чужда територия, и Червената армия, за която войната била Велика Отечествена. Какви са били те, предводителите на двете враждебни армии, и каква сл..
15.12 лв. 18.90 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Мемоари и публицистика
Репресиите на Сталин от 1937 година са широко известни на световната общественост, но за гоненията след разрушителната война, в това число за физическото унищожаване на партийния и държавния елит, на лекарите, военните, учените и писателите от 1945 до 1953 година, не се знае много. Мнозина партийни ..
15.19 лв. 18.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Мемоари и публицистика
    МОСАД, израелската разузнавателна агенция, смятана за еквивалент на ЦРУ, изпълнява разследващи, контратерористични и шпионски функции. Всеизвестно е, че една от главните й задачи са спецоперациите срещу арабските страни. Михаил Жданов разказва в книгата си за някои от подвизи..
7.00 лв. 17.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Мемоари и публицистика
Тази книга е посветена на съветските разузнавачи в нацистка Германия, чийто събирателен образа е легендарният Щирлиц – измислен герой, оставил незабравима следа в душата на съветския човек. През годините на Втората световна война съветското разузнаване се представя като най-ефикасното и почти нямащо..
15.19 лв. 18.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Втора световна война
    През лятото на 1943 година на Източния фронт съветските войски водят ожесточени боеве с войските на Вермахта. Авторът посвещава тази книга на битката при Курск, извършила коренен прелом в хода на войната и белязала началото на победната офанзива на Червената армия. Продължила..
15.19 лв. 18.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: История
    Хайнрих Химлер, Йозеф Гьобелс, Херман Гьоринг, Рудолф Хес и Мартин Борман – тези нацистки главатари съставлявали най-близкото обкръжение на Адолф Хитлер. По време на Третия райх ги наричали елита на нацистка Германия, а след войната – престъпници, виновни за смъртта на десетк..
7.00 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: История
     В книгата се разказва за военните действия през 1942 година – от замисъла на Хитлер на  операция „Блау“ – превземането на Кавказ и излизането на река Волга – до капитулацията на 300-хилядната армия  на генерал Паулус при Сталинград на 2 февруари 1943 година. &..
13.59 лв. 16.99 лв.
Тайните за живота и смъртта на Ленин. Истинската история на човека, който разруши света
-20 % изчерпано
Brand: Михаил Жданов Model: История
     През октомври 2017 година се навършват 100 години от Октомврийската революция в Русия, когато Владимир Ленин и основаната от него болшевишка партия завземат властта и променят облика на света. Дълго време знаехме за Ленин само това, което партията позволяваше да се знае. Вси..
12.79 лв. 15.99 лв.
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!