Меню
Your Cart

Юри Каменев

Юрий Яковлевич Каменев
Юрий Яковлевич Каменев
Снимка: Интернет
Юрий Яковлевич Каменев е терапевт, кандидат на медицинските науки, доцент, полковник на медицинска служба, автор на повече от 60 научни труда по Натуротерапия.
Завършва през 1957 г. в Ленинград Военномедицинска академия „С. М. Киров“, работи като началник на медицинската служба на подводница и началник на терапевтичното отделение на Военноморската болница в Камчатка; след това преподава терапия в Медицинската академия в продължение на 20 години.
Разочарован от възможностите на ортодоксалната медицина, той става един от пионерите на официалното признаване на естествената терапия и въвеждането ѝ в системата на държавната медицина. Цялата му дейност е свързана с изучаване, прилагане и популяризиране на естествените средства и методи за терапия на различни заболявания.
От началото на 60-те години Каменев става последовател на научната концепция и продължител на работата на д-р А. С. Залманов в Русия. Прилагайки този метод, през 1977 г. защитава докторска дисертация. През същите години д-р Каменев, по предсмъртната воля на своя духовен учител и по молба на потомците му, е посредник за преместването на архива и библиотеката на А. С. Залманов от Париж в Ленинград, към фонда на Военномедицинска академия.
В продължение на няколко години Юрий Каменев учи дихателна гимнастика от А. Стрелников. След като се демобилизира от Въоръжените сили, основава и оглавява Медицинския център за здравна култура „Залманов“. Заедно с най-големия си син и със Санктпетербургската медицинска академия за следдипломно образование създава училище за обучение на лекари по този метод.
Д-р Каменев притежава международна диплома за доктор по алтернативна медицина. Автор е на няколко монографии по естествена терапия.

Няма Автори в списъка.

Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!