Меню
Your Cart

Юрий Мухин

Юрий Игнатиевич Мухин
Юрий Игнатиевич Мухин
Снимка: Интернет
Юрий Игнатиевич Мухин е съветски изобретател и организатор на производство (в Казахстан), руски общественик, политик, журналист и писател.
Роден е 1949 в Днепропетровск, Украинска ССР. През 1973 г. завършва Днепропетровския металургичен институт. До 1995 г. работи в завода за феросплави Ермаков (Казахстан), като заема длъжности от инженер до първи заместник-директор. Заминава за Москва, където основава вестник „Дуел“ и става негов главен редактор (1995-2009). Лидер на руското обществено движение „Армия на народната воля", забранена от Московския градски съд през есента на 2010 г.
Автор на публикации по теория на управлението, история на СССР; известен с подкрепата на различни конспиративни теории; подкрепя Йосиф Сталин. Автор на документални и публицистични филми по история на СССР и обществено-политически проблеми, литературни и художествени произведения. Член е на организацията „Народно събрание на Руската федерация“. Основател на поредицата книги за войната „Войната и ние“. Основател на фондация „Делокрация“. На 10 март 2010 г. той подписа призива на руската опозиция „Путин трябва да си отиде“ (подпис № 7).
На 29 юли 2015 г. със съдебно решение е задържан под стража по обвинение за провеждане на екстремистка дейност. Разследването смята, че целта е била „да се създаде политическата ситуация на нестабилност и да се смени съществуващото правителство по незаконен начин“. На 19 август 2015 г. Московският градски съд освобождава Юрий Мухин под домашен арест. Мухин получава 4 години условна присъда. Негова книга издадена от нас е „Тайните за Берия. За какво убиха съратника на Сталин?“.

Няма Автори в списъка.

Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!