Меню
Your Cart

Ърнест Томпсън Ситън

Ърнест Томпсън Ситън
Ърнест Томпсън Ситън
Ърнест Томпсън Ситън - (1860-1946) е канадски писател, художник-анималист, естественик и общественик. Един от основателите на скаутското движение в САЩ. Той с право може да се нарече и американски писател. Писателят е роден в Англия, а баща му произхожда от стар английски благороднически род. Когато Ърнест е на шест години, семейството се премества в Канада. Младият Ърнест често отивал в гората, за да изучава и рисува животни, но най-вече за да е далеч от грубия си баща, който доста го е тормозел.
През 1879 г. Ърнест завършва Колежа по изкуствата в Торонто. Известността му на писател в САЩ и Канада идва със сборниците „Дивите животни, както ги познавам“ (1898), „Животът на тези, които са ловували“ (1901), както поредицата от 8 тома „Животът на дивите зверове“ (1925-1927). Ситън сам прави илюстрациите към своите разкази и повести. Той не обича градския живот, затова живее дълго време в горите и прериите.
Написал е около 40 книги. Автор на произведения в жанра приключенски роман. Става един от основоположниците на анимализма, оказва силно влияние върху много писатели-анималисти. През 1896 г.Ситън се жени за Грейс Галатин. На 23 януари 1904 г. се ражда дъщеря им Ан. По-късно тя става известен автор на бестселъри на исторически и биографични книги под името Ан Ситън.
Ърнест Томпсън Ситън умира на 23 октомври 1946 г. в американския град Санта Фе (щата Ню Мексико).
Издателство „Паритет“ издаде двуезична книга на автора „Унипегският вълк. Разкази“, и сборник-разкази „Любими истории за животни“
Brand: Ърнест Томпсън Ситън Model: ЗЛАТНИ СТРАНИЦИ
Увлекателната повест „Малките диваци“ е смятана за едно от най-добрите произведения на канадско-американския писател Ърнест Томпсън-Ситън (1860–1946). Повествованието разказва за лудориите на две канадски момчета, които много искат да приличат на коренните жители – индианците. Те решават да си постр..
5.00 лв. 15.99 лв.
Brand: Ърнест Томпсън Ситън Model: ЗЛАТНИ СТРАНИЦИ
Ърнест Томпсън-Ситън (1860–1946) е основоположник на едно изцяло ново направление в литературата. Той пръв задълбочено, правдиво и в детайли описва поведението и навиците на животните, разказва увлекателно за всичко, свързано с тях и разкрива, че те също като хората имат чувства и изпитват емоции. В..
5.00 лв. 14.99 лв.
Brand: Ърнест Томпсън Ситън Model: Библиотека за четене
ДЕТСТВОТО НА Тьома – Николай Гарин-Михайловски Николай Гарин-Михайловски (1852-1906) освен писател, е инженер и запален пътешественик. В „Детството на Тьома“ той ни запознава с едно безгрижно, палаво и добро момче. Сред куп перипетии – от препускане на кон, случайно скъсана рокля на гувернантка, бяг..
5.00 лв. 18.99 лв.
Brand: Ърнест Томпсън Ситън Model: Двуезични книги
В разказите, събрани в тази двуезична книга се разказва за дивите животни. Понякога те са опасни за човека, но по-често е обратно, защото именно хората причиняват вреди на животните. А те, също като хората растат, радват се, обичат, търсят си уютно и сигурно убежище и отглеждат своите малки... Ърнес..
8.00 лв. 15.99 лв.
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!