Меню
Your Cart

Шарл Силвестър

Шарл Силвестър
Шарл Силвестър
Шарл Силвестър (1889 1948) е френски писател, роден в град Тюл, регион Лимузен. Произхожда от знатно семейство. Баща му е нотариус. Като дете живее в дома на дядо си по майчина линия, Леонард Марк. Учи в семинарията в Ле Дора и в колежа в Лимож, известно време учи право, но се посвещава на литературата. Той е автор на художествени произведения, посветени на проблемите на регионалната идентичност на французите. Сюжетите на романите му се разгръщат главно в Лимузен и Поату.
През 1924 г. получава наградата Жан Фревил за романа си „Aimée Villard, fille de France“. През 1926 г. получава литературната награда Femina за романа „Prodige du cœur“.През 1931 г. се жени за Сузана Поплин, но бракът му е неуспешен. През 1932 г. получава званието „Кавалер на ордена на Почетния легион“. През 1936 г.получава Голямата награда на Френската академия за заслуги в литературата. Бил е приятел и сътрудник на Шарл Морас и активен член на движението „Аксион Франсез“.
Романанът „Дяволът на старините“ е вълнуващ разказ за бленуваната любов, която се случва в заника на живота на един възрастен мъж, уважаван в обществото, почитан сред учените, смятан дори за мъдрец сред живите. Макар това да е любовен роман, Шарл Силвестър с голямо майсторство разкрива преживяванията на героя, който се влюбва в младо момиче. На фона на френския прованс с неговата красота и нравите на селските хора, писателят стига до дълбините на човешката душа, която е еднаква и в големия Париж, и в забравените селца.
Brand: Шарл Силвестър Model: Колекция класика
Шарл Силвестър е известен френски писател, който не е много популярен у нас. Затова с голямо удоволствие ви предлагаме неговият прекрасен роман „Дяволът на старините“. Това е един вълнуващ разказ за бленуваната любов, която се случва в заника на живота на един уважаван в обществото, почитан сред уче..
8.00 лв. 11.99 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!