Меню
Your Cart

Хърбърт Уелс

Хърбърт Джордж Уелс
Хърбърт Джордж Уелс
Хърбърт Джордж Уелс (1866 – 1946) е английски писател, известен с научнофантастичните си романи. Освен научна фантастика той пише и съвременни романи, исторически, политически и социални коментари и дори наръчници за игри с войничета. Наричан е „баща на научната фантастика“.
Роден е в град Бромли, графство Кент. Баща му бил беден търговец. Когато навършва 14 години, напуска училище, защото не му достигат средства. Към ученето се връща четири години по-късно, когато печели стипендия. Отново благодарение на стипендия успява да влезе в Лондонския университет, където завършва Факултета по биология.
С литература започва да се занимава, след като завършва университета. До навършване на своите 30 години Уелс е издал научно-фантастичните романи „Машината на времето“, „Невидимият човек“ и „Война на световете“. След това той започва да пише романи на обществени теми, понеже променя идеите си. Става отявлен социалист, често манифестиращ пацифистките си възгледи. През 1908 г. Хърбърт Уелс става член на Фабианското общество.
Късните му творби са политически и дидактични и често в официални документи представя като журналист. Уелс описва различните обществени слоеве и дори се опитва да диагностицира английското общество като цяло. Но най-добрите творби на Хърбърт Уелс остават първите му три романа, повестите и разказите, които са публикувани в първите му два сборника.
През 1922 г. прави опит да влезе в политиката като се кандидатира за парламента, но не е избран. След това Уелс пътува до Русия, където се среща с Ленин. Живее няколко години във Франция. След завръщането си във Великобритания през 1934 г. е избран за президент на международния Пен-клуб.
Brand: Хърбърт Уелс Model: Приключения и фантастика
Гениалният учен Грифин e намерил начин да прави телата на хората невидими. В желанието си да порази целия свят с това откритие той провежда експеримент със себе си, като решава да стане първият в историята невидим човек. За да заличи следите си, ученият унищожава изобретения от него апарат и запалва..
8.00 лв. 15.99 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!