Меню
Your Cart

НЕВИДИМИЯ. Как Джак Грифин се опита да ограби банка

НЕВИДИМИЯ. Как Джак Грифин се опита да ограби банка
-50 %
Гениалният учен Грифин e намерил начин да прави телата на хората невидими. В желанието си да порази целия свят с това откритие той провежда експеримент със себе си, като решава да стане първият в историята невидим човек. За да заличи следите си, ученият унищожава изобретения от него апарат и запалва дома си. Това, че е невидим, трябва да му позволи да извърши най-дръзките и фантастични дела, но всъщност се превръща в истински кошмар.
Невидим, той броди из Лондон, чувствайки превъзходството си над другите хора. Но скоро този живот му омръзва. Грифин отива в селцето Айпинг, където се опитва да изобрети нов апарат и да върне предишния си облик.
За каквото и да е писал Хърбърт Уелс, винаги е засягал теми, които още дълго време няма да загубят своята актуалност. През вековете човешките пороци и слабости не са се променили много. Талантливият Грифин е един от най-разпознаваемите „зли гении“ в световната литература. Романът „Невидимия“ нееднократно е екранизиран, а образът на Грифин е пренесен в мултипликационни филми, комикси и развлекателни шоу програми.
НЕВИДИМИЯ. Как Джак Грифин се опита да ограби банка
8.00 лв.
15.99 лв.

Опции