Меню
Your Cart

Ханс Улрих фон Кранц

Писателят и изследовател Ханс-Улрих фон Кранц е етнически германец. Роден е в Аржентина през 1950 г. Баща му е учен и офицер от нацистката СС, който след Втората световна война бяга от преследване в Южна Америка. В Аржентина се занимава с търговия и не говори за миналото си. След смъртта на баща си през 1990 г. Ханс намира в касата му многобройни документи, посветени на най-загадъчните страни от историята на Третия райх като цяло и по-специално за проекта „Аненербе“. Използвайки документите и правейки собствени изследвания, Кранц пише поредица от популярни книги, свързани с тайните на нацистите.
„Повече от петнадесет години се интересувам от темата за окултизма на Третия райх. Невъзможно е да се заобиколи мистичната мания на Хитлер в преследването на исторически артефакти, развитието на науката, изучаването на езотерични знания и други подобни области. Особено в това отношение съм привлечен от дейността на най-загадъчната организация на нацистка Германия - института „Аненербе“ (наследството на предците)“ - пише Кранц.
Книгите на Кранц бързо се превръщат в сензация, защото открехват завесата на най-старателно пазените тайни на Третия райх! Той пише книги за създадени секретни бази в Антарктида, за самоубийство на Хитлер или възможностите му за бягство, за тайната организация „Аненербе“, за експедиция в Хималаите в търсене на Шамбала. Негови книги: „Тайните на третия райх „Аненербе“. Секретния проект на Хитлер“, „Тайните на Втората световна война. Защо Сталин надигра Хитлер?“
Кранц е автор на хипотези, различни от тези на офицалната наука. Тези хипотези са достойни за внимание. Независимо дали става дума за тайни, космически открития, направени от хората на Хитлер много по-рано от руснаците или американците, или за създаването на раса от „свръхчовеци“.
Brand: Ханс Улрих фон Кранц Model: Власт и мистика
Книгата разглежда дейността на мистериозната организация „Аненербе“ – „наследството на предците“. Въз основа на многобройни документи авторът възстановява мистичната доктрина на СС и „охранителните отряди“ на нацистката партия. Арийският мит се превръща в държавна идеология на Третия райх. Той обясн..
15.92 лв. 19.90 лв.
Brand: Ханс Улрих фон Кранц Model: Втора световна война
Водачите на нацистката държава са убедени в своята изключителност. Те се опитват да съвместят окултизма, езотериката, митологията и утопичната литература, а това има чудовищни последици. Теорията за жизненото пространство, за уникалността на арийската раса, опитите за създаване на съвършения човек, ..
17.52 лв. 21.90 лв.
Brand: Ханс Улрих фон Кранц Model: История
    Във Втората световна война участвали 61 държави – 80 процента от населението на земното кълбо, боевете се водели на три континента и четири океана, загинали общо над 60 милиона души. Авторите на тази книга, известни журналисти, разкриват уникални и малко известни подробности ..
13.59 лв. 16.99 лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!