Меню
Your Cart

Сергей Михеенков

Сергей Егорович Михеенков
Сергей Егорович Михеенков
снимка: Интернет
Сергей Егорович Михеенков – е руски прозаик, журналист, историк. Роден през 1955 г. Той служи в Съветската армия. Работил е в редакцията на областния вестник, научен сътрудник на краеведския музей. Завършва Калужския държавен педагогически институт „К. Е. Циолковски“. След това изкарва Висшите литературни курсове към Съюза на писателите на СССР. Публикува в литературни списания. Има много награди. Занимава се с краеведски изследвания и военна история.
Автор е на поредица от романи за подолските кадети – „Пътят към ада и обратно“, „Днепър - река на войника“, „Празни стремена“, „Черна мъгла“ и др. Той публикува поредица от документални книги за Московската битка: „Кой спря Гудериан?“, „Битката за Варшавската магистрала“, „Тайната на безименната височина“ и др.
Биограф на маршал Г. Жуков. И. Конев, К. Рокосовски и великата руска певица Лидия Русланова. Изследовател на историята на смъртта на западната група на 33-та армия на Западния фронт, заобиколен през пролетта на 1942 г. в района на Вязма, (командващ генерал-лейтенант М. Г. Ефремов, застрелял се по време на обкръжението). Михеенков е написал няколко книги за тези събития. Като експерт и военен историк често се изявява по различни централни канали на руската телевизия.
Живее в Таруса на Ока. Автор е на Пътеводител за Таруса, който има няколко издания.
В издателство „Паритет“ са отпечатани книгите му: „Умри, но се дръж! Зад нас е Москва“; „Нито крачка назад! Битката за Москва

Няма Автори в списъка.

Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!