Меню
Your Cart

Семира Веташ и Виталий Веташ

Семира Веташ и Виталий Веташ
Семира Веташ и
Виталий Веташ

Снимка: Интернет
Семира и Виталий Веташ са астролози-изследователи с 20-годишен опит, основатели на хуманитарния и архетипния подход в руската астрология. Автори на около 20 книги (общ тираж 2 милиона копия).
Семира Веташ (литературен псевдоним) е родена през 1963 г. в Ленинград, кандидат на философските науки, филолог (владее английски, франски и японски език). Писател, преводач, член на Съюза на писателите на Санкт Петербург. Астромитолог, преподава курс за архетипите в световната митология, автор на „Астрология. Стихове и песни, ръководство за Индия“.
Виталий Веташ (творчески псевдоним) е роден през 1957 г. в Ленинград, художник по професия. Астролог-натурфилософ, синестет (изследовател на връзката цвят-звук-форма), автор на международна азбука, астроетнолог, автор на астрологични картини, лингво-знамена и астро-хералдика. Сред астролозите водещ специалист по работа с астероиди, астроизкуствознание, афетика и именуване според хороскопа.
Семира и Виталий Веташ започват своите изследвания в астрологията през 1985 г. с анализ на хороскопите на велики хора от всички области на науката и изкуството. Те първи в Русия изследват темата за архетипите на Зодиака и въз основа на астрологичната система създадоха общ модел за развитието на световната митология, космологията на Кабала и символиката на Таро („Астрология на Кабала и Таро“), правят анализ на световните религии („Астропсихология на религията“).
Те са първите в руската астрология, които изучават влиянието на астероидите, и това е водеща тема в техните изследвания (книгата „Влиянието на астероидите“). Авторите използват действието на астероидите за изследване на творчеството (което е отразено в книгата „Астрология на творчеството“). През 1991 година Семира и Виталий Веташ създават първата домашна компютърна програма за интерпретация на хороскопа „Астрея“. Издадохме тяхната книга „Бракове на боговете. Астропсихология на любовта“.

Няма Автори в списъка.

Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!