Меню
Your Cart

Пол Хауард

Йеньо Рейтьо е унгарски писател, роден през 1905-а година в Будапеща. Известен и под псевдоним – Пол Хауърд, той създава редица произведения, които му спечелват име на новатор в развлекателната унгарска литература. С изключително чувство за хумор, Рейтьо рисува образи, изгражда персонажи и разказва историята на героите си. Както самият автор с леко самоироничен тон казва в предговора на „Тайфунът Блондинка“:
„И читателите, и писателите искат колкото се може по-бързо да приключат с така наречените предисловия. Те обикновено са скучни и донякъде шаблонни, особено в наше време, когато някои видове романи вече не се пишат дори по занаятчийски правила, а се забъркват по рецепта на кулинарното изкуство: „Вземат се две млади влюбени сърца, счукват се, слагат се да кипнат от страст, посипват се с малко сладникава благословия и добре сварени или недопечени, се поднасят на читателя по всяко време“.
В резултат на впечатленията от пътешествията си из Европа, по време на които Рейтьо е напълно запленен от бохемския дух в големите пристанищни градове, той написва няколко приключенски романа, неотстъпващи на едни от най-големите класики в жанра. Поднесени по лек и остроумен начин, от книгите му можете да очаквате всичко друго, освен шаблонната „рецепта“. За съжаление, едва на 37 годишна възраст, един от най-популярните унгарски автори е изпратен в наказателна рота на територията на Украйна. Там животът му бива прекършен. Рейтьо оставя зад себе си над 30 романа, които и до ден днешен се четат по цял свят.

Няма Автори в списъка.

Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!