Меню
Your Cart

Пол Хауард

Йеньо Рейтьо е унгарски писател, роден през 1905-а година в Будапеща. Известен и под псевдоним – Пол Хауърд, той създава редица произведения, които му спечелват име на новатор в развлекателната унгарска литература. С изключително чувство за хумор, Рейтьо рисува образи, изгражда персонажи и разказва историята на героите си. Както самият автор с леко самоироничен тон казва в предговора на „Тайфунът Блондинка“:
„И читателите, и писателите искат колкото се може по-бързо да приключат с така наречените предисловия. Те обикновено са скучни и донякъде шаблонни, особено в наше време, когато някои видове романи вече не се пишат дори по занаятчийски правила, а се забъркват по рецепта на кулинарното изкуство: „Вземат се две млади влюбени сърца, счукват се, слагат се да кипнат от страст, посипват се с малко сладникава благословия и добре сварени или недопечени, се поднасят на читателя по всяко време“.
В резултат на впечатленията от пътешествията си из Европа, по време на които Рейтьо е напълно запленен от бохемския дух в големите пристанищни градове, той написва няколко приключенски романа, неотстъпващи на едни от най-големите класики в жанра. Поднесени по лек и остроумен начин, от книгите му можете да очаквате всичко друго, освен шаблонната „рецепта“. За съжаление, едва на 37 годишна възраст, един от най-популярните унгарски автори е изпратен в наказателна рота на територията на Украйна. Там животът му бива прекършен. Рейтьо оставя зад себе си над 30 романа, които и до ден днешен се четат по цял свят.
Brand: Пол Хауард Model: Екшън
Какво прави милата и скромна девойка от порядъчно семейство, върху която се е стоварило бремето на неочаквано богатство – огромен брилянт, скрит в порцеланова кутийка? Разбира се, тя се отправя да търси изгубеното съкровище. Африка, елмази, правителствени заговори и документи, шпиони и разузнавачи, ..
11.89 лв. 16.99 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)