Меню
Your Cart

ПОВЕСТИ И РАЗКАЗИ. УСОЙНИЦА. ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА РАЗТЬОГИН. МИШУКА НАЛИМОВ.

ПОВЕСТИ И РАЗКАЗИ. УСОЙНИЦА. ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА РАЗТЬОГИН. МИШУКА НАЛИМОВ.
-20 %
Алексей Николаевич Толстой (1883–1945) е прозаик, драматург, поет, лауреат на многобройни награди, наричан от съвременниците си „Червения граф“.
Главна героиня в „Усойница“ е Олга Зотова, дъщеря на търговец, която преминава през какви ли не жестоки изпитания по време на войната, но най-сериозното изпитание за нея се оказва животът ѝ в мирно време, в което така и не намира своето място. В „Приключенията на Разтьогин“ авторът представя преживяванията на предприемчивия Разтьогин, който притежава шест милиона рубли и решава да обзаведе дома си с мебели в стар стил. Той заминава за провинцията, за да си купи такива мебели от обеднели помешчици, а те от страх да не останат без пукнат грош, са готови да му продадат дори и любовниците си. Богатият помешчик Налимов от повестта „Мишука Налимов“ намира решение на своите проблеми като се сватосва с далеч по-младата от него Вера, приемна дъщеря на съседите му.
Историите на героите от трите повести са реални персонажи, живели в Русия в началото на ХХ век. Те разказват за любов и ревност, за грешки и прошки и за всичко, което се случва в реалния живот, когато чувствата надделяват над разума и предопределят решенията и постъпките на хората.
ПОВЕСТИ И РАЗКАЗИ. УСОЙНИЦА. ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА РАЗТЬОГИН. МИШУКА НАЛИМОВ.
15.19 лв.
18.99 лв.

Опции