Меню
Your Cart

Михаил Жданов

Михаил Жданов
Михаил Жданов
Михаил Жданов е роден през 1976 г. в Иваново. След служба в армията завършва Историческия факултет на университета. Още докато учи в университета започва да пише статии на исторически теми, като проявява силен интерес към Втората световна война. След дипломирането си работи като учител по история в училище. След това се премества в Санкт Петербург и започва свой частен бизнес. Въпреки това той продължава да чете много, работи в архивите. Увлечението си по историята на разузнаването нарича „зов на душата“. Една от първите книги, които пише, е „Съветските разузнавачи в нацистка Германия“. Жданов разказва интресно за съветското разузнаване от 30-те и 40-те години на ХХ век като развенчава много митове, например за всесилността на съветското разузнаване. Интересна е идеята на автора за ролята на руския разузнавач Николай Кузнецов. Жданов изразява идеята, че той е бил съветски разузнавач (прототип на Щирлиц) в РСХА - Главното управление на имперската сигурност (RSHA) - управляващият орган на политическото разузнаване и полицията за сигурност на нацистка Германия, част от SS, но остава неизвестен, защото не е провален (смята се, че известните разузнавачи са неуспешни разузнавачи).
На разузнаването е посветена и книгата „Специалните операции на Мосад. Възмездие по еврейски“. В нея Михаил Жданов разказва за някои от подвизите на знаменити разузнавачи като Рувен Шилоа, Исер Харел, Моше Даян, показва непознати страни от сътрудничеството между Израел и Америка. На историята на Великата отечествена война посвещава книгите: „Пълководците във Втората световна война“, „Репресиите на Сталин 1945-1953“, „900 дни блокада. Ленинград 1941-1944 година“, „Битката за Сталинград“, „Битката при Курск“ и други.
Brand: Михаил Жданов Model: Световна история
Карибската криза от октомври 1962 г. беше особено опасен епизод от времето на Студената война, когато съветско-американските отношения достигнаха истински критична точка. Страните от целия свят бяха на ръба на ядрена война, а Куба в самия епицентър на тези събития. В новата си книга Михаил Жданов пр..
8.00 лв. 21.90 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Втора световна война
Военачалниците от Втората световна война – победители и победени. Какви са те – командирите на Червената армия, Вермахта, Великобритания и САЩ? Какво е тяхното виждане за войната? Представяме ви вълнуващи истории за хората, станали известни със своята ненадмината способност да управляват многохилядн..
8.00 лв. 21.90 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Втора световна война
    Призори на 22 юни 1941 година по цялата линия на съветско-германската граница започва германското настъпление. Превземането на Прибалтика, а след това и на Ленинград със светкавични удари от север и от юг е първостепенна задача в хитлеристкия план „Барбароса“. Блокадата на Ле..
15.19 лв. 18.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Мемоари и публицистика
    МОСАД, израелската разузнавателна агенция, смятана за еквивалент на ЦРУ, изпълнява разследващи, контратерористични и шпионски функции. Всеизвестно е, че една от главните й задачи са спецоперациите срещу арабските страни. Михаил Жданов разказва в книгата си за някои от подвизи..
14.39 лв. 17.99 лв.
Brand: Михаил Жданов Model: Втора световна война
    През лятото на 1943 година на Източния фронт съветските войски водят ожесточени боеве с войските на Вермахта. Авторът посвещава тази книга на битката при Курск, извършила коренен прелом в хода на войната и белязала началото на победната офанзива на Червената армия. Продължила..
15.19 лв. 18.99 лв.
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!