Menu
Your Cart

Мемоари и публицистика

Мемоари и публицистика

МОНИКА БЕЛУЧИ - КОЙ ЩЕ МИ ПРОСТИ КРАСОТАТА
Нова Книга
Brand: Елизавета Бута Model: История
    На Моника Белучи, родена в италианското градче Чита ди Кастело, мнозина, подразнени от красотата й, предричат „кариера” на държанка. Ала противно на очакванията тя влиза в юридическия факултет на университета в Перуджа. Всичко се променя през 1989 година, когато представители..
17.99 лв.
МОСАД ТАЙНАТА ВОЙНА
Нова Книга
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Митът за МОСАД гласи, че е високоефективна разузнавателна служба, способна да унищожи врага, където и да се намира, дори на Марс. Че агентите му са неуловими бойци, шестващи по цял свят и владеещи в съвършенство изкуството на превъплъщението.      В книга..
17.99 лв.
Заповядано е да се ликвидират! Литерните операции на Лубянка
Нова Книга -20 %
    Литерни дела на сленга на руските разузнавачи се наричат операциите за ликвидиране на враговете на държавата. Тайни ликвидации се извършвали от първите дни на съществуването на СССР и очевидно се извършват и до днес. Сред жертвите били лидерите на бялата емиграция, буржоазнит..
14.39 лв. 17.99 лв.
Съдбата на разузнавачите. Историята на външното разузнаване
Нова Книга -20 %
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Историята на външното разузнаване крие в себе си множество неразгадани тайни: политически интриги, операции на спецслужбите, хорски заблуди и амбиции на властимащите. В книгата се разказва за забележителните руски разузнавачи, които, рискувайки живота си, изпълнявали сложни з..
14.39 лв. 17.99 лв.
Путин и Тръмп - врагове, съперници или конкуренти?
Нова Книга -20 %
Brand: Леонид Млечин Model: История
    За повечето американци Тръмп е символ на промяната към по-добро. Той не иска да играе по чужди правила. С появата на Владимир Путин хората свързват надеждата си за стабилност и спокойствие. Върховният глава на Русия еднолично пише историята, изхождайки от собствените си съобр..
13.59 лв. 16.99 лв.
Тайната война на КГБ и ЦРУ. Руската разведка срещу запада
Нова Книга -20 %
Brand: Борис Шнайдер Model: История
     Шестима от най-добрите представители на руското разузнаване в продължение на много години изпълнявали отговорни задачи далеч зад пределите на страната си и направили за нея повече, отколкото многочислените ? въоръжени сили. В книгата са представени кратките им биографии, опи..
12.79 лв. 15.99 лв.
Сталин. Злата съдба на Русия
Нова Книга -20 %
Brand: Леонид Млечин Model: История
    До ден днешен личността на Йосиф Сталин е предмет на горещи спорове какъв е бил той – тиранин или велик предводител на народа си. Основавайки се на архивни документи и свидетелства на съвременници, Леонид Млечин ни представя ярък и достоверен портрет на вожда и неговото ..
13.59 лв. 16.99 лв.
СССР срещу САЩ Операциите на ЦРУ и КГБ в годините на студената война
Нова Книга -20 %
Brand: Андрей Певцов Model: История
    След края на Втората световна война интересите на бившите съюзници коренно се разминават. Започва студената война, която заплашва да се превърне в реална, дори още по-лошо – в ядрена. В тази обстановка главната задача, която Сталин поставя на разузнаването, е да наблюдава под..
13.59 лв. 16.99 лв.
Информаторите на Сталин. Всичко за руския шпионаж в Европа, 1920-1950 година
Нова Книга -20 %
Brand: Дейвид Далин Model: История
       Историята на шпионажа включва заговори, предателства, двойни игри и измяна, прояви на героизъм, интелект, проницателност и хладнокръвие. Точно описание на събитията, свързани с дейността на съветското разузнаване от 20-те до 50-те години, а не на отделни шпионски исто..
13.59 лв. 16.99 лв.
Ренегати в КГБ и ЦРУ. 13 истории от Студената война
Нова Книга -20 %
Brand: Борис Шнайдер Model: История
    Олег Пенковски, Клаус Фукс, Клаус Барби, Алън Мей, Иван Демянюк, Игор Гузенко, Дмитрий Поляков… все имена на супершпиони, част от историята на безпощадната война между разузнаването на СССР и Запада. Кое е общото между тях? Всички те изменят на положената клетва, предават род..
13.59 лв. 16.99 лв.
Brand: Николай Стариков Model: История
    Втората световна война довела до цялостно преустройство в работата на съветските органи на държавна сигурност. По време на войната специалните групи, действащи в тила на противника, изпратили до Центъра 4418 съобщения, извадили от строя 157 000 войници и офицери на противника..
13.59 лв. 16.99 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    В новата книга на Леонид Млечин се разказва за главните сражения на „студената война“, събрани са портретите на онези, които са я водили – ръководителите на руското и съветското политическо разузнаване от времето на първия началник на чуждестранния отдел на ВЧК   до..
14.39 лв. 17.99 лв.
Показва 1 до 12 от 34 (3 страници)