Меню
Your Cart

Марина Аромщам

Марина Аромщам
Марина Аромщам
Снимка: Интернет
Марина Семьоновна Аромщам е руска писателка, учителка, журналист, автор на художествена литература и книги по педагогика. Родена е през 1960 г. в Москва, в семейство на учители: „Баба ми беше учител, баща ми беше директор на училище, майка ми работеше като учителка в детска градина.“ През 1981 г. завършва Московския педагогически институт с червена диплома и започва работа в училище. Почти 20 години преподава и възпитава ученици. Тя ръководи и експериментална група от ученици.
През 1991 г. Аромщам е изпратена на стаж в Англия, в частно училище, където се обучават деца с умствена изостаналост и различни невротични разстройства. Там Аромщам получава уникален опит в обучението и социалната адаптация на „специални деца“. По-късно с група учители практикува в Швеция, където изучава опита на учителите в едно от валдорфските училища. Става кандидат на педагогическите науки, а през 1997 г. става „Учител на годината“.
Пише статии за проблемите при възпитанието на децата, образованието, детското четене. Нейни статии са публикувани в „Моето дете“, „Предучилищно възпитание“, „Училищен психолог“ и др. През 2000 г. Марина Аромщам става главен редактор на вестник „Предучилищно образование“. Пише книгата „Как да се справяме с възпитанието, без да губим самообладание. Книга за родители на деца в предучилищна възраст.“; „Истории за хора и животни“; „Като дневник. Разкази на учителя“; „Грейвън Клара и годината на ябълките“; „Жената на декабриста“.
Марина Аромщам посвещава свободното си време на социални дейности. Тя ръководи няколко образователни институции за деца в предучилищна възраст и сираци. Организира акцията „Заведете първокласника на училище“ за ученици от домове за сираци и ръководи нейното провеждане.
Brand: Марина Аромщам Model: Първа стъпка
Много родители вярват, че децата им са капризни защото са разглезени, но това не винаги е така. Зад всяко поведение при децата има конкретна причина. Причините могат да са свързани с физическото или психическото здраве, проблеми с растежа и дори несподелени случки в детската градина. Настоящата книг..
11.99 лв. 14.99 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!