Меню
Your Cart

Максим Калашников

Максим Калашников
Максим Калашников
Максим Калашников е творческият псевдоним на автора Владимир Курченко. Автор е на цяла поредица от популярни книги, които възпяват великата съветска цивилизация и от които блика надеждата, че тя не е останала в миналото, а се е стаила някъде и всеки момент ще излезе от тайното си скривалище, взривявайки тишината с шума от стоманените вериги на танковете и с рева на ракетните двигатели.
Роден е на 21 декември 1966 година в гр. Ашхабад (Туркменска ССР, днес Туркмения). Израства в Одеса. През 1985–1987 г. служи във Въоръжените сили на СССР. След това следва в историческия факултет на Московския държавен университет. От 1988 година се занимава с журналистика. Участва във великодържавническите политически движения. Възприема разпадането на Съветския съюз като лична трагедия. Максим Калашников нарича себе си „човек от друга реалност“, „гражданин на Империята“. Издал е много книги. Има свой собствен блог. Посветил е живота си на борбата с последиците от 1991 година и разпадането на СССР. Критик е на вътрешната и външната политика на президента на Русия Владимир Путин, особено по отношение на Украйна.
Brand: Максим Калашников Model: Мемоари и публицистика
Продължителните войни винаги са смятани за едно от най-страшните бедствия. В новата си книга Максим Калашников подробно анализира светкавичните войни, водени от нацистка Германия, Англия, Израел, Русия и САЩ в противовес на позиционните, които завършват с ужасяващи катастрофи и катаклизми. Защо опер..
17.52 лв. 21.90 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!