Меню
Your Cart

Леонид Млечин

Леонид Михайлович Млечин
Леонид Михайлович Млечин
Леонид Михайлович Млечин е известен журналист, писател, телевизионен водещ и блогър в Youtube. Член е на Съюза на писателите на СССР, общественик. Почетен служител на културата на Руската федерация. Автор на повече от 100 книги с историческа, детективска, документална тематика и биографична проза, широко преведена в чужбина. Леонид Млечин е роден в 1957 г. в писателско семейство. Майка му е Ирина Млечина, известна германистка, преводачка, доктор на филологическите науки, критик. Млечин завършва Международния отдел на Факултета по журналистика на МГУ.
През 1979-93 г. работи в седмичника „Ново време“, бил е и заместник-главен редактор. След това става зам.главен редактор във вестник „Известия“. В същото време по руската телевизия води международни програми. През 1996 г. Млечин най-накрая се оттегля от телевизията като политически журналист, където води седмична програма „Специална папка“, която разкрива „белите петна“ на историята. Паралелно с това три години прави ежедневен политически коментар във вечерната новинарска емисия. Създава няколко филма с историческа тематика в рамките на проекта „Документално кино, Леонид Млечин“.
Най-известни са книгите му: „Съдбата на разузнавачите. Историята на външното разузнаване“, „МОСАД. Тайната война“, „Как Адолф Хитлер покори Германия и половината свят?“, „Шелепин и ликвидирането на Бандера“, „Сталин. Злата съдба на Русия“, „Югославската трагедия. Балканите в пламъци“, „Нож в гърба историята на едно предателство“. Издава политически биографии на Брежнев, Андропов, Путин, Шелепин, Фурцевой и Примаков.
Brand: Леонид Млечин Model: Мемоари и публицистика
В тази книга са представени политическите портрети на едни от най-видните ръководители на съветското разузнаване. Първият е на началника на международния отдел на ВЧК Яков Давтян. Кои са били хората, които по различно време и при различни обстоятелства оглавяват ведомството в Лубянка? Кои техни личн..
15.92 лв. 19.90 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Митът за МОСАД гласи, че е високоефективна разузнавателна служба, способна да унищожи врага, където и да се намира, дори на Марс. Че агентите му са неуловими бойци, шестващи по цял свят и владеещи в съвършенство изкуството на превъплъщението.      В книга..
8.00 лв. 17.99 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    В съвременния свят политиката е неотменна част от нашия живот, затова нас ни интересуват отговорите на въпросите: Кой и какво ще бъде след Путин? Как ще се развиват отношенията на Русия с другите страни и САЩ? Какъв лидер е нужен на Русия? В какво се заключава тайната на поли..
8.00 лв. 18.99 лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!