Меню
Your Cart

Леонид Млечин

Леонид Михайлович Млечин
Леонид Михайлович Млечин
Леонид Михайлович Млечин е известен журналист, писател, телевизионен водещ и блогър в Youtube. Член е на Съюза на писателите на СССР, общественик. Почетен служител на културата на Руската федерация. Автор на повече от 100 книги с историческа, детективска, документална тематика и биографична проза, широко преведена в чужбина. Леонид Млечин е роден в 1957 г. в писателско семейство. Майка му е Ирина Млечина, известна германистка, преводачка, доктор на филологическите науки, критик. Млечин завършва Международния отдел на Факултета по журналистика на МГУ.
През 1979-93 г. работи в седмичника „Ново време“, бил е и заместник-главен редактор. След това става зам.главен редактор във вестник „Известия“. В същото време по руската телевизия води международни програми. През 1996 г. Млечин най-накрая се оттегля от телевизията като политически журналист, където води седмична програма „Специална папка“, която разкрива „белите петна“ на историята. Паралелно с това три години прави ежедневен политически коментар във вечерната новинарска емисия. Създава няколко филма с историческа тематика в рамките на проекта „Документално кино, Леонид Млечин“.
Най-известни са книгите му: „Съдбата на разузнавачите. Историята на външното разузнаване“, „МОСАД. Тайната война“, „Как Адолф Хитлер покори Германия и половината свят?“, „Шелепин и ликвидирането на Бандера“, „Сталин. Злата съдба на Русия“, „Югославската трагедия. Балканите в пламъци“, „Нож в гърба историята на едно предателство“. Издава политически биографии на Брежнев, Андропов, Путин, Шелепин, Фурцевой и Примаков.
Brand: Леонид Млечин Model: Мемоари и публицистика
В тази книга са представени политическите портрети на едни от най-видните ръководители на съветското разузнаване. Първият е на началника на международния отдел на ВЧК Яков Давтян. Кои са били хората, които по различно време и при различни обстоятелства оглавяват ведомството в Лубянка? Кои техни личн..
15.92 лв. 19.90 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: Мемоари и публицистика
    Втората световна война била време не само на героизма на тези, които се сражавали срещу фашизма, но и на гнусно предателство. Навсякъде, където немските войски създавали окупационна администрация – в Украйна или Прибалтика, във Франция или Холандия, те срещали надеждни помощн..
7.00 лв.
Известни терористи. Най-гръмките изстрели в историята
-20 % изчерпано
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Най-гръмките изстрели звучат, когато се извършват политически убийства, променящи съдбите на цели народи. В серията исторически очерци писателят Леонид Млечин разказва за най-известните политически убийства и терористични актове, отнели живота на държавни и политически дейци ..
14.39 лв. 17.99 лв.
ЮГОСЛАВСКАТА ТРАГЕДИЯ. Балканите в пламъци
-20 % изчерпано
Brand: Леонид Млечин Model: История
    През ХХ век Балканите потънаха в кръв. Пред очите ни Югославия, тогава процъфтяваща държава, най-развитата в социалистическия лагер, се саморазруши. Религиозните и етническите разногласия, необузданите амбиции на политиците превърнаха този благодатен и изумително красив край ..
13.59 лв. 16.99 лв.
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА - От речта във Фултън до разпада на СССР
-20 % изчерпано
Brand: Леонид Млечин Model: История
    След Втората световна война светът се разделя на два лагера, чиято борба за надмощие продължава до разпадането на Съветския съюз през 1991 година. Съдбата на цялото човечество през тези години се решава от няколко държави, които разработват планове за ядрени атаки, чертаят ка..
14.39 лв. 17.99 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Митът за МОСАД гласи, че е високоефективна разузнавателна служба, способна да унищожи врага, където и да се намира, дори на Марс. Че агентите му са неуловими бойци, шестващи по цял свят и владеещи в съвършенство изкуството на превъплъщението.      В книга..
14.39 лв. 17.99 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Историята на външното разузнаване крие в себе си множество неразгадани тайни: политически интриги, операции на спецслужбите, хорски заблуди и амбиции на властимащите. В книгата се разказва за забележителните руски разузнавачи, които, рискувайки живота си, изпълнявали сложни з..
14.39 лв. 17.99 лв.
Путин и Тръмп - врагове, съперници или конкуренти?
изчерпано
Brand: Леонид Млечин Model: История
    За повечето американци Тръмп е символ на промяната към по-добро. Той не иска да играе по чужди правила. С появата на Владимир Путин хората свързват надеждата си за стабилност и спокойствие. Върховният глава на Русия еднолично пише историята, изхождайки от собствените си съобр..
7.00 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    В съвременния свят политиката е неотменна част от нашия живот, затова нас ни интересуват отговорите на въпросите: Кой и какво ще бъде след Путин? Как ще се развиват отношенията на Русия с другите страни и САЩ? Какъв лидер е нужен на Русия? В какво се заключава тайната на поли..
15.19 лв. 18.99 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
     Евгений Максимович Примаков е една от най-ярките фигури в руския политически живот, академик и член на Президиума на Руската академия на науките. Той оглавява външното разузнаване малко преди разпадането на СССР и възпрепятства сливането му с Държавна сигурност, модернизира ..
7.00 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    До ден днешен личността на Йосиф Сталин е предмет на горещи спорове какъв е бил той – тиранин или велик предводител на народа си. Основавайки се на архивни документи и свидетелства на съвременници, Леонид Млечин ни представя ярък и достоверен портрет на вожда и неговото ..
13.59 лв. 16.99 лв.
Brand: Леонид Млечин Model: История
    Александър Николаевич Шелепин влиза в историята като човека, организирал през есента на шестдесет и четвърта година свалянето на Хрушчов. Именно Шелепин тогава е смятан за най-реалния кандидат за поста ръководител на КПСС и СССР – името му се спряга не само в Съветския съюз, ..
13.59 лв. 16.99 лв.
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!