Меню
Your Cart

Лев Колодни

Лев Ефимович Колодни
Лев Ефимович Колодни
Снимка: Владимира Шахиджаняна
www.nabiraem.ru
 
Лев Ефимович Колодни е журналист и писател. Роден е през 1932 г. в Днепропетровск (Украйна). Завършил е факултета по журналистика на МГУ и Музикалнотo училище „Гнесини“. От 1956 г. работи в „Московская правда“ на различни длъжности. През 1984 г. открива писма на Шолохов и ръкописите на 1 и 2 том на „Тихият Дон“. Институтът за съдебна експертиза на СССР изследва ръкописите и потвърждава авторството на Шолохов.
Лев Колодни пише:

„Радвам се, че доживях дните, когато отвориха достъпа до много документи, които някога тънеха в специален депозитар. Веднъж се озовах близо до дачата на Сталин: обиколих я, почуках, излезе един полицай и каза: „Влезте, ние ви познаваме.“ Показа ми къщата. В градината ме заведе до бункер и каза: „Оттук може да стигнете до Киев“. После ме заведе в „избата за екзекуции“, където се е събирала Военната колегия на Върховния съд на СССР. Видях стъпалата, по които водеха маршалите и генералите към екзекуция.“

През 1968 г. Нинел Кулагина пише за необяснимата телекинеза. В апартамента на Лев Колодни учени от Физическия институт на Академията на науките на СССР се срещнали с нея и се убедили в реалността на явлението, след което провели експерименти във Физическия факултет на Московския държавен университет. През 1980 г. Колодни публикува статия в „Комсомолская правда“ за Джуна Давиташвили, която предизвиква бурен протест на физици и философи. По заповед на Леонид Брежнев дали един милион долара и десет милиона рубли на Института по инженерна радиоелектроника, за да изследва „биологичните полета на физически обекти“. Три години изучавали хора-феномени от СССР, Китай и България. Те установили реалността на явленията „D“ и „K“ — Джуна и Кулагина. Издателство „Паритет“ публикува книгата: „Джуна. Тайната на прочутата лечителка“, в която авторът говори за тези експерименти.

Няма Автори в списъка.

Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!