Меню
Your Cart

Кралица Виктория. Жената-епоха

Кралица Виктория. Жената-епоха
-30 %

    Легендарната Кралица Виктория, живият символ на британската монархия, е управлявала 64 години… Възкачвайки се на престола на 18 години, тя получава в наследство освен трона и ненавистта на собствения си народ, разочарован от безпътното кралско семейство. Младата принцеса има блестящо образование, изучава литература, история, философия, говори френски, немски и латински. По време на управлението си успява да издигне авторитета на монархията дотолкова, че кончината ѝ става лична мъка на всеки англичанин.

    Дългоносата грозновата принцеса спечелва любовта на красивия принц Алберт Сакс-Кобург Гота и живее с него в щастлив брак над 20 години. Тя става олицетворение на английската нация, на Британската империя, на сдържаното, образцово поведение и личния морал. Славното време на възход на империята под короната на Виктория носи името Викторианска епоха.

     Четете новата книга на Натали Хоуп, автор на бестселърите „Елизабет І. Любовта на кралицата-девственица“ и „Непознатата Шанел. В леглото с врага“.

Кралица Виктория. Жената-епоха
12.59 лв.
17.99 лв.

Опции