Меню
Your Cart

Кацудзо Ниши

Кацудзо Ниши
Кацудзо Ниши
Снимка: Интернет
Кацудзо Ниши (1884-1959) е японски учен, инженер по образование, професор. Създател на една от най-ефективните здравни системи. Като дете Кацудзо Ниши често боледувал и бил доста слаб. Лекарите смятали, че няма да доживее до 20-годишна възраст. Но желанието на момчето да оздравее се било толкова силно, че той започнал да измисля свои собствени правила за лекуване от най-ранна възраст. Постепенно те прераснали в система за възстановяване и подмладяване, която става популярна не само в Япония, но и по целия свят.
По настояване на родителите си Кацудзо Ниши става инженер. Но той непрекъснато чете книги, посветени на здравето, и тества върху себе си наученото. От книгата на Хорас Флетчър, която разглежда проблеми на храненето, той научава как да извлече максимален брой хранителни вещества от храната, за да се излекува самата причина за заболяването. Флетчър препоръчва храната да се сдъвква максимално добре, да се премахват корите на всичко, дори на плодовете. Ниши се запознава и с работата на Ептън Синклер за гладолечението. Изучава задълбочено и научните трудове за кръвообращението. Особено го привлача изследването на професор Зеп от Московския университет „Динамика на кръвообращението в мозъка“.
Кацудзо Ниши напуска работата си в метрото в Токио, където заема длъжността главен инженер, и посвещава цялото си време на своята здравна система. През 1927 г. се ражда неговата система за подобряване на здравето. През 1936 г. се появява първата му книга, а през 1944 г. – пълна колекция от „Шестте правила“. Кацудзо Ниши умира на 75-годишна възраст, според някои съобщения при автомобилна катастрофа.
Brand: Кацудзо Ниши Model: Първа стъпка
Японският професор Кацудзо Ниши е създал уникална Система за здраве, която не е просто комплекс от правила и упражнения, а по-скоро цялостна философия за начин на живот според законите на природата. Системата на Ниши е насочена към това да върне на човека истинската му същност, нераз¬ривно свързана ..
10.49 лв. 14.99 лв.
Brand: Кацудзо Ниши Model: Здраве и дълголетие
     Знаменитата Система на здравето на Кацудзо Ниши не е просто комплекс от правила и упражнения, а цяла философия. Философията на живота в хармония с природата, хората и самия себе си. Стремейки се да възстанови своето здраве и укрепи организма си, К. Ниши дълги години е съ..
12.79 лв. 15.99 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!