Меню
Your Cart

СПОМЕНИ В БЛОКАДНИЯ ЛЕНИНГРАД

СПОМЕНИ В БЛОКАДНИЯ ЛЕНИНГРАД
-20 %
Историята на Санкт Петербург от ХХ век, разказана от изключителния руски учен – академик Лихачов, известен в цял свят. В спомените му съдбата на едно семейство от Санкт Петербург се превръща в огледало, в което се отразява миналото на цялата страна. Удивителната му памет е съхранила множество епизоди от живота на предреволюционния Петербург, от топографията на петербургските предградия и Соловки, от трудното време на сталинския терор и живота в Соловецкия лагер.
По време на Отечествената война авторът е в обсадения Ленинград, където оцелява след трагедията на блокадата. Лихачов говори за детайлите от живота на останалите в обсадения град, разсъждава върху крехкото морално и етично равновесие на хората в тези толкова трудни условия, върху войната, върху причините за световния конфликт.
Той смята, че спомените са нужни, защото

... така събитията и атмосферата от предишни години няма да бъдат забравени и най-важното, че ще остане следа от хората, които може би никой няма да си спомня след време, и за които документите понякога лъжат.

СПОМЕНИ В БЛОКАДНИЯ ЛЕНИНГРАД
17.52 лв.
21.90 лв.

Опции