Меню
Your Cart

Котката от крайния квартал. Разкази за животни

Котката от крайния квартал. Разкази за животни
-20 %
Този сборник съдържа всичко, заради което читателите са обикнали разказите на Куприн и Чехов, на Ърнест Сетън Томпсън и Джек Лондон – силни емоции и увлекателен сюжет, изпълнени с напрежение до последната страница.
Разказът за котката от крайния квартал, представена като уж расова Кралска Аналостанка, е една от най-известните новели на Сетън Томпсън. Това не е просто разказ за осиротяло коте. Това е една история за свободата и любовта към живота. За това, че животът в златна клетка, където дори сметаната е предостатъчно, за някого не е така ценен, както свободата в някой изоставен двор.
Четенето на тези трогателни, закачливи, но и тъжни истории е ефикасна ваксина срещу безумната жестокост към някои живи същества в съвременния свят. За всяко дете също е важно да се научи на съчувствие, за да може да се формира пълноценно неговата човешка душа.
Много често главни врагове на животните са хората. В стремежа си да покорят дивата природа и да победят стихиите, понякога те проявяват неоправдана жестокост, докато всъщност човек може да живее в хармония със заобикалящия го свят. Именно това е и главната идея във всички разкази, включени в тази книга.
Котката от крайния квартал. Разкази за животни
15.19 лв.
18.99 лв.

Опции