Меню
Your Cart

Джон Дъглас

Джон Дъглас
Джон Дъглас
Джон Дъглас е специален агент на ФБР в отдела на Националния център за изследване на тежки престъпления, експерт в Програмата за криминално разследване. Той е един от пионерите в изучаването на поведението на серийните престъпници и маниаци, водещ специалист в САЩ в областта на профайлъринга – в съставянето на психологически портрети на престъпниците и разработването на индивидуални и общи стратегии за тяхното преследване.

Ние, профайлърите, изучаваме поведението на хищниците и съставяме техните психологически портрети (подразбиращи промяна на навиците, външния вид, характера на социалните връзки, историята на живота, детството и т.н.), така имаме възможност да разработим ефективна тактика за тяхното залавяне и разобличаване. Ние се стремим да опознаем хищника, за да разположим капаните там където трябва. Но не само полицията прави психологически портрети. Когато излизат на лов, хищниците също анализират всички, които попадат пред очите им. Те умеят да си избират жертвата, знаят как да проникнат в съзнанието на другия и да получат възможност да утолят страстите си чрез него. Престъпникът играе игра и за него в живота няма нищо по-важно от тази игра. Ако искаме да го спрем, ние трябва да играем тази игра също толкова сериозно. Всеки, който не иска да стане жертва на хищника, трябва да приема сериозно тази игра. Защото всеки от нас е потенциална жертва на чудовището, обсебено от манията да подчинява, измъчва, насилва и убива, но и всеки е в състояние да направи нещо, за да не попадне в лапите на подобно чудовище, всеки може да води война против него.

Brand: Джон Дъглас Model: Мемоари и публицистика
Когато се заговори за серийни убийци, основният въпрос, който се задава е не „Кой?“, а „Защо?“. Какво е подтикнало тези хора към осъзната жестокост? „Би било много хубаво, ако някой може да ми отговори, защо съм направил всичко това. Кой е поводът, защото аз нямам подходящ отговор.“, признава един о..
17.52 лв. 21.90 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!