Меню
Your Cart

Джеймс Оливър Кърууд

Джеймс Оливър Кърууд
Джеймс Оливър Кърууд
Роден през 1878-а година в Мичиган, Джеймс Кърууд е един от най-емблематичните американски писатели. Основна тема в творчеството му заемат природа, обитателите й и отношенията между Човека и животните. Джеймс започва да пише едва на девет годишна възраст, като за цялата си кариера той е автор на редица романи, над 200 статии, кратки разкази и документални поредици.
През 1909-а година Кърууд предприема първото си пътуване до канадския северозапад. Приключенията му из Юкон и Аляска го вдъхновяват да съставя историите си, пресъздавайки суровата красота на дивата природа. Едно събитие се оказва с изключителна важност в живота на писателя. По време на лов из Скалистите планини, Кърууд среща голяма мечка, на която дава името Тор. Тогава все още страстен ловец и почитател на трофеите, Джеймс започва да преследва животното и опитва го да отстреля три пъти в продължение на няколко седмици. Един ден, докато дебне в засада, Кърууд се подхлъзва и при падането поврежда пушката си. Мечката се изправя до него, сякаш за да докаже силата и превъзходството си в тази ситуация, но след това се отдалечава. От този момент Кърууд се превръща в ревностен природозащитник. По произведения на Кърууд са направени близо 200 филмови продукции. Една от най-известните сред тях е „Мечката“, заснета през 1988 година от френския режисьор Жан Жак Ано. Книгите на Кърууд са бестселър в началото на 20-те години на миналия век. Получил признание приживе, нещо рядко срещано в изкуството за онова време, в момента на смъртта си през 1927-а година той е един от най-високо платените автори в света. През 1922 – 1923-а година, писателят сбъдва една от мечтите си и построява замък в старинен стил близо до Оуосо, Мичиган – рожденото му място. В наши дни замъкът е превърнат в музей, посветен на Кърууд.
Brand: Джеймс Оливър Кърууд Model: Библиотека за четене
Този удивителен роман е една от най-известните творби на Джеймс Оливър Кърууд (1878-1927). В него той описва част от многобройните си преживелици сред кучетата на Севера. Книгата носи името на главния герой – един вълк, внушаващ страх и респект – Казан. Ненаситен и безпощаден хищник, Казан обаче е и..
8.00 лв. 17.99 лв.
Brand: Джеймс Оливър Кърууд Model: ЗЛАТНИ СТРАНИЦИ
В световната литература има книги, без които детството на нито една дете не би било същото. Сред тях са книгите на Джеймс Оливър Кърууд (1878–1927). Този роман е един от тях. На север в Канада, в суровата и безлюдна пустош едно осиротялото мече на име Мъскуа среща огромната ранена мечка Тир. Завладя..
5.00 лв. 15.99 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!