Меню
Your Cart

Джеймс Оливър Кърууд

Роден през 1878-а година в Мичиган, Джеймс Кърууд е един от най-емблематичните американски писатели. Основна тема в творчеството му заемат природа, обитателите й и отношенията между Човека и животните. Джеймс започва да пише едва на девет годишна възраст, като за цялата си кариера той е автор на редица романи, над 200 статии, кратки разкази и документални поредици.
През 1909-а година Кърууд предприема първото си пътуване до канадския северозапад. Приключенията му из Юкон и Аляска го вдъхновяват да съставя историите си, пресъздавайки суровата красота на дивата природа. Едно събитие се оказва с изключителна важност в живота на писателя. По време на лов из Скалистите планини, Кърууд среща голяма мечка, на която дава името Тор. Тогава все още страстен ловец и почитател на трофеите, Джеймс започва да преследва животното и опитва го да отстреля три пъти в продължение на няколко седмици. Един ден, докато дебне в засада, Кърууд се подхлъзва и при падането поврежда пушката си. Мечката се изправя до него, сякаш за да докаже силата и превъзходството си в тази ситуация, но след това се отдалечава. От този момент Кърууд се превръща в ревностен природозащитник. По произведения на Кърууд са направени близо 200 филмови продукции. Една от най-известните сред тях е „Мечката“, заснета през 1988 година от френския режисьор Жан Жак Ано. Книгите на Кърууд са бестселър в началото на 20-те години на миналия век. Получил признание приживе, нещо рядко срещано в изкуството за онова време, в момента на смъртта си през 1927-а година той е един от най-високо платените автори в света. През 1922 – 1923-а година, писателят сбъдва една от мечтите си и построява замък в старинен стил близо до Оуосо, Мичиган – рожденото му място. В наши дни замъкът е превърнат в музей, посветен на Кърууд.
Brand: Джеймс Оливър Кърууд Model: Екшън
    На север в Канада, в суровия и безлюден край осиротялото мече Мъскуа среща огромната ранена мечка Тир. Чакат ги невероятни приключения и опасни открития, но трогателното им приятелство ще им помогне да преодолеят всички опасности!     Увлекателният роман ..
10.49 лв. 14.99 лв.
Brand: Джеймс Оливър Кърууд Model: Екшън
    Дивото куче Казан“ е удивителна повест, получила названието си от името на главния герой. Ако има на света същества, създадени да ни внушават какво е страх, то вълкът е едно от тях. Ненаситен, безпощаден хищник – ето какъв е той. А какво се получава, когато вълкът е наполовин..
11.89 лв. 16.99 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)