Меню
Your Cart

Генадий Соколов

Генадий Евгениевич Соколов
Генадий Соколов
Генадий Евгениевич Соколов е роден през 1950 г. в Москва. Завършва Факултета по международна журналистика на Московския държавен институт за международни отношения при Министерството на външните работи на СССР. Работи в Лондон по линия на Академията на науките по различно време, както и в Дания и Швейцария по линия на ООН. Изпълнява мисии в повече от 30 страни по света.
През последните 20 години се изявява като писател. Автор е на поредица книги за конфронтацията между руските и британските специални служби – от времето на Иван Грозни до случая с Катя Затуливетер. Издава редица монографии в Русия и в чужбина: „Голият шпионин“ (в английска и руска версия); „Бомба“; „Руски шпионин в Лондон“; „Кремъл срещу Уиндзорите. Дворцови шпиони от Студената война“; „Руският Джеймс Бонд. Съдбата на супер шпионина“; трилогията „Идън, Макмилан, Уилсън. Кривата на падане“; „Линия на смъртта. Провалът на операция Кларет“ (книга първа); „Шах до къщата на Уиндзор. Лов за кралско порно“ (книга втора); „Досието на Уортингтън. Заговорът на три разузнавания“ (книга трета) и др. Съавтор е на сценариите на редица документални филми.
Brand: Генадий Соколов Model: Мемоари и публицистика
Противопоставянето между Русия и Западния свят не е от вчера. То съществува отдавна и до ден днешен подхранва недоверие, подозрителност и политически интриги. На него се дължи и подемът в международния шпионаж. В тази книга авторът – Генадий Соколов, представя редица исторически факти и изследвания,..
17.52 лв. 21.90 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!