Меню
Your Cart

Галина Кизима

Галина Александровна Кизима
Галина Александровна
Кизима
Снимка: Интернет
 
Галина Александровна Кизима е автор на много книги за градинарството. Родена е през 1934 г. и прекарва детството си в малко село в Южен Урал. Тук завършва начално училище, след което родителите ѝ я изпращат в Ленинград, за да получи средно и висше образование. Завършва инженерна физика, защитава докторска степен по приложна математика, преподава в Института по железопътен транспорт, а след това в Политехническия университет.
От малка обича музиката, свири на цигулка и се занимава с фигурно пързаляне. Майка ѝ я привлича към градинарството, опитвайки се да я включи в земеделската работа, понеже получили шест декара безплодна земя близо до Ленинград. Отначало била против. Година по-късно, по молба на майка си, Галина отива в Балтийските държави за гладиоли и влиза в клуба на цветарите в Рига, тогава тя променя отношението си към градината и гладиолите стават любимите ѝ цветя. Имайки техническо образование и любознателен ум, Кизима започва да провежда експерименти в собствената си лятна вила. Тук, в блатиста местност, тя трябва да използва всичките си умения и да натрупа опит, за да обработи почвата и да получи добра реколта.
Галина Кизима започва да пише книги от желание да сподели огромния натрупан опит и знания за градинарството, като се опитва да предпази начинаещите от грешките, които е направила в практиката си. В книгите ѝ има всичко: от това как правилно да се планира градински парцел до това как да се събере и запази реколтата без загуби.
Галина Кизима е градинар с огромен опит, автор на 100 книги, консултант по телевизия и радио и създател на метода „разумно мързелив градинар“, подходящ за всички климатични зони в Русия и чужбина. Книгите ѝ се продават в огромни тиражи, а градинари я търсят за съвети и ѝ пишат благодарствени писма.
Brand: Галина Кизима Model: Първа стъпка
    Мнозина градинари купуват готов разсад на път за вилата си, а други, по-разумни, го отглеждат сами, без да разчитат на случайността. Това е по-сигурно и много по-евтино.     Галина Кизима, автор и градинар с голям опит, е разработила свой, достъпен способ..
11.99 лв. 14.99 лв.
Brand: Галина Кизима Model: Моята градина
     Тази книга съдържа най-изчерпателната информация за отглеждането на плодове и зеленчуци: особености на зеленчуковите култури, техните нужди и капризи, препоръки с описания стъпка по стъпка – отглеждане на разсад, ефективни и безопасни средства и начини за защита от вредители..
13.59 лв. 16.99 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!