Меню
Your Cart

Василий Веденеев

Василий Владимирович Веденеев
Василий Владимирович
Веденеев
Снимка: Интернет
Василий Владимирович Веденеев (1947 - 2008) - съветски и руски писател, автор на книги от приключенския, историческия и детективския жанр. Роден в Москва в района на Таганка. През 1954 г. завършва средно образование. Започва работа като лаборант в катедрата по обща и аналитична химия в Биологично-химичния факултет на Московския държавен педагогически институт „Ленин“. През 1968 г. отива да работи в полицията, служейки в органите, започва да учи във вечерния отдел на химическия факултет на същия институт. След това учи в Калининската школа за усъвършенстване на полицейските служители. В началото на 80-те години завършва редовна адюнктура /военен аналог на аспирантурата/ на Академията на Министерството на вътрешните работи на СССР. Получава степен кандидат на юридическите науки, публикува няколко учебни помагала, свързани с различни аспекти на дейността на оперативните звена на органите на вътрешните работи. Работил е в Мур, служил е в централния апарат на Министерството на вътрешните работи на СССР и Министерството на вътрешните работи на Русия. По време на военните действия в Северен Кавказ той командва консолидирано полицейско подразделение. Издига се до чин полковник от милицията.
Започва да пише книги в средата на 70-те години. Автор е на повече от 60 книги, предимно екшън и исторически романи, класически детективски романи. Въз основа на книгите на Веденеев за Антон Волков „Вземете своя камък“, „Осъдена на смърт“ и „Път без следи“, режисьорът Олег Фомин режисира телевизионния сериал „Смерш“ (2019).
Негова книга издадена от Издателство „Паритет“ е „Загадките на Сталин“.
Brand: Василий Веденеев Model: Мемоари и публицистика
Наричат Сталин диктатор, което точно отразява природата на неговата власт, но не обяснява проявленията на личността и закономерността на появата му в историята на Русия. В книгата си писателят Василий Веденеев дава своя интерпретация на отговора на въпроса: какъв в действителност е бил Йосиф Сталин ..
14.39 лв. 17.99 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!