Меню
Your Cart

Борис Соколов

Борис Соколов
Борис Вадимович Соколов
Борис Вадимович Соколов е роден през 1957 година в Москва. Той е известен публицист, историк, литературовед и писател. Завършва географския факултет на Московския универ¬ситет през 1979 г. Автор е на над 500 ста¬тии, публикувани на руски, френски, английски, немски, италиански, португалски, полски и български език. Написал е много книги, посветени на историята на Русия от ХХ век. Член е на руския ПЕН клуб и Асоциацията на изследователите на руското общество (АИРО-XXI). Плод на творческите му усилия са редица статии за историята на руската литература, както и за историята на най-известните престъпления в историята на Русия. Нееднократно е обвиняван в плагиатство и исторически мистификации.
През март 2015 г. коментира присъединяването на Крим към Русия така: „Взеха територия, която по най-груба сметка изобщо не е нужна на Русия. Тя не представлява никакъв интерес за Русия, нито във военно-стратегическо, нито в икономическо, нито в културно отношение.“
Brand: Борис Соколов Model: Световна история
Германската империя съществува от 1871 до 1945 година, макар че нейните корени се разпросттират до империята на Карл Велики и Свещената Римска империя. Създадена по волята на „железния канцлер“ Бисмарк, тя обединява отделните германски земи в силна държава, която разбива Франция и завзема редица кол..
17.52 лв. 21.90 лв.
Brand: Борис Соколов Model: Мемоари и публицистика
Книгата на известния историк Борис Соколов представя нов поглед върху историята на борбата между съветското и немското разузнаване по време на Втората световна война. Той развенчава романтичният ореол около образите на разузнавачите, възпят в множество художествени произведения в близкото минало. Ав..
17.52 лв. 21.90 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!