Меню
Your Cart

Богдан Сушински

Богдан Сушински
Богдан Сушински (1946–2020) е съветски и украински журналист, писател. Завършва Одеския университет, занимава се с журналистика. Той става писател, след като публикува няколко романа и повести. Автор на повече от 60 книги и над хиляда публикации в периодични издания. През 1990-2002 година оглавява Одеската организация на Съюза на писателите, академик на Международната академия на науките, образованието, промишлеността и изкуствата (към ЮНЕСКО, САЩ). Творбите му са преведени на петнадесет езика по света. Носител е на международната награда А. Дюма (1993). Автор на журналистическите книги „Генерал Власов – отхвърлен и прокълнат“. Публицистичната му книга „Пътят на Украйна: нация и национална идея“ получи широка известност.
В издателство „Паритет“ на български език са отпечатани книгите му: „Съкровищата на Ромел“, „На 15 мили от дома. Последната експедиция на капитан Скот“; „Генерал Власов: Възкачване на ешафода“.
Brand: Богдан Сушински Model: История
    Романът на писателя Богдан Сушински е посветен на похода на английския капитан Робърт Скот до Южния полюс на Земята. На 18 януари 1912 година петима изследователи, предвождани от капитан Скот, стигнали до Южния полюс. Но славата на първооткриватели се паднала не на тях, а на ..
8.00 лв.
Генерал Власов: Възкачване на ешафода
изчерпано
Brand: Богдан Сушински Model: Исторически романи
    В Съветския съюз името на Андрей Власов, верен съучастник на фашистите, от много десетилетия е станало синоним на предател №1. Обратно, на Запад Власов е представян като славен герой и несломим борец против Сталин. Известният писател Богдан Сушински предлага своя поглед върху..
8.00 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!