Меню
Your Cart

Блог - Русия RSS Feed

25 May ЗАЩО ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В УКРАЙНА?
0 947
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“, автор Игор Соломин)   Путин, снимка: https://kun.uz/ru/news/  Фото  ТАСС Западът и преди всичко ЕС силно подцениха ролята на Украйна в мирогледа на р..
20 May ЗАЩО ХОРАТА ПОДКРЕПЯТ ПУТИН?
0 595
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“, автор Игор Соломин) Повече от двадесет години народът на Русия подкрепя Путин в ролята му на президент. Различните допитвания показват, че опозицията сре..
16 May ПУТИН И ФСБ
0 748
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“, автор Игор Соломин)   На 25 юли 1998 година с указ на президента Путин е назначен за директор на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ). Дейностт..
12 May ЗАЩО ПУТИН ИЗБИРА ДА РАБОТИ В ГДР ПРЕЗ 1985-1990 ГОДИНА?
0 1700
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“)   Владимир Путин, снимка: fishki.net В Червенознаменния институт „Ю. Андропов“ Путин се записва през август 1985 г. като слушател в едногодишния факул..
09 May ТРОЦКИ СРЕЩУ СТАЛИН
0 879
Личността на Троцки е много по-малко известна от личността на Сталин. Лейба Бронщайн се родил на 26 октомври 1879 година в село Яновка, Херсонска област. Той бил петото дете в семейството на богатите земевладелци Давид и Анна Бронщайн. След като стан..
27 Apr Княгиня Олга. Първата руска светица
0 1282
В Древна Рус живяла жена-владетел. Това е княгиня Олга, жената на княз Игор, сина на Рюрик – родоначалника на руските князе. Името на великата княгиня Олга се споменава всеки път, когато стане дума за бележити жени на Древна Рус. Нейният мъж княз Иго..
21 Apr ТАЙНОТО ПОГРЕБЕНИЕ НА СТАЛИН
0 1245
Мисълта за изваждане на балсамираното тяло на генералисимус Сталин от Мавзолея не възникнала веднага у новия генсек Хрушчов, който се опасявал от външнополитически и вътрешнополитически усложнения. За Никита Хрушчов това била важна и отговорна полити..
15 Apr Императрицата Екатерина Велика. „Майката господарка“
0 2476
Портрет на Екатерина II. Фьодор Рокотов. 1763 г. Третяковска галерия. Екатерина ІІ влиза в историята на Русия като императрица - просветителка. Тя е продължителка на делото на Петър Велики. Историята на нейното възцаряване е мелодраматична, а любов..
09 Apr Как Сталин дойде на власт след смъртта на Ленин.
0 638
Йосиф В. Сталин през първите години от управлението му Снимка: Интернет В края на януари 1924 година умира Владимир Илич Ленин. Той дълго време е бил тежко болен и неспособен адекватно да възприема заобикалящата го действителност – не можел да гово..
07 Apr Завещанието на Ленин: конфликтът на Ленин със Сталин
0 839
Владимир Илич Ленин (Улянов, 1870 – 1924), революционер, съветски политически и държавен деец, създател на Руската социалдемократическа работническа партия (болшевики), главен организатор и ръководител на Октомврийската революция от 1917 година в Р..
24 Mar Как умира Сталин?
admin 0 4346
Йосиф Висарионович Сталин е руски революционер, съветски политически, държавен, военен и партиен деец. От 21 януари 1924 г. до 5 март 1953 г. е ръководител на СССР. Маршал на Съветския съюз, Генералисимус на Съветския съюз. Снимка: https://zen.yand..
17 Mar Хрушчов срещу Сталин. Защо Хрушчов мразеше Сталин?
admin 0 661
Никита Хрушчов и „култа към личността“ на Йосиф Сталин Закрито заседание на XX конгрес на ЦК на КПСС, 25 февруари 1956 г. Снимка: pinterest.com Никой не може да отрече негативните черти на характера, сериозните пропуски и откровени престъплен..
Показва 1 до 12 от 22 (2 страници)