Меню
Your Cart

Блог - Германия RSS Feed

13 Jul Какво се случи с Хайнрих Мюлер?
0 885
Хайнрих Мюлер е една от историческите фигури, чиито съдби непрекъснато стават тема за обсъждане. След като изигра важна роля в изпълнението на плановете на Адолф Хитлер, групенфюрерът от СС почина, оставяйки много мистерии. Смъртта му все още е заоб..
04 Apr Ервин Ромел - Пустинната лисица
0 1051
Един от най-изтъкнатите военоначалници на Третия райх, генерал-фелдмаршал ЕРВИН РОМЕЛ. Участник в Първата и Втората световна война, смятан за най-умелия командир в пустинните боеве. Автор на книгата „Пехотни атаки“.   ЕРВИН РОМЕЛ, 1891 г. – 1944 г...
11 Mar ТАЙНАТА ЗА ГИБЕЛТА НА ЯКОВ ДЖУГАШВИЛИ
0 1204
Яков Йосифович Джугашвили, големият син на Сталин Снимка: Интернет Достоверни сведения за гибелта на старши лейтенант от Червената армия Яков Йосифович Джугашвили, син на Сталин, не съществуват. Безспорно е едно – Яков Джугашвили е загинал в немски..
25 Feb Путин в КГБ – на служба в Дрезден
admin 0 534
Кариерата на Владимир Путин започва в Дрезден Путин е агент на КГБ в Германската Демократична република от 1985 година до падането на режима на Хонекер през 1990 година. Този период от биографията му поражда доста слухове. Когато се връща в Санкт Пе..
25 Feb Помогнете на децата да бъдат себе си!
admin 0 324
ПОМОГНЕТЕ НА ДЕЦАТА ДА БЪДАТ СЕБЕ СИ! Тези думи са на полският писател, педагог, педиатър, полиглот (владеел е свободно руски, немски, френски и древни езици) и виден общественик с еврейски произход Януш Корчак. През 1940 г., заедно с възпитаниците н..
24 Feb Как Сталин почти даде Москва на германците (октомври 1941 година)
admin 0 370
Как Сталин почти даде Москва на германците (октомври 1941 година) Работниците в завода „Сърп и Чук“ слушат изявлението на съветското правителство за началото на войната. Сталин обикновено се събужда късно и пристига в Кремъл към обяд. В нощта на..
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)