Меню
Your Cart

Блог - Втора Световна война RSS Feed

13 Jul Какво се случи с Хайнрих Мюлер?
0 1398
Хайнрих Мюлер е една от историческите фигури, чиито съдби непрекъснато стават тема за обсъждане. След като изигра важна роля в изпълнението на плановете на Адолф Хитлер, групенфюрерът от СС почина, оставяйки много мистерии. Смъртта му все още е заоб..
04 Apr Ервин Ромел - Пустинната лисица
0 2218
Един от най-изтъкнатите военоначалници на Третия райх, генерал-фелдмаршал ЕРВИН РОМЕЛ. Участник в Първата и Втората световна война, смятан за най-умелия командир в пустинните боеве. Автор на книгата „Пехотни атаки“.   ЕРВИН РОМЕЛ, 1891 г. – 1944 г...
17 Mar Хрушчов срещу Сталин. Защо Хрушчов мразеше Сталин?
admin 0 678
Никита Хрушчов и „култа към личността“ на Йосиф Сталин Закрито заседание на XX конгрес на ЦК на КПСС, 25 февруари 1956 г. Снимка: pinterest.com Никой не може да отрече негативните черти на характера, сериозните пропуски и откровени престъплен..
11 Mar ТАЙНАТА ЗА ГИБЕЛТА НА ЯКОВ ДЖУГАШВИЛИ
0 1328
Яков Йосифович Джугашвили, големият син на Сталин Снимка: Интернет Достоверни сведения за гибелта на старши лейтенант от Червената армия Яков Йосифович Джугашвили, син на Сталин, не съществуват. Безспорно е едно – Яков Джугашвили е загинал в немски..
08 Mar Съветски партизани във Втора Световна война. Зоя Космодемянская
admin 0 601
Заповедта Сталин заповядва на авиацията и артилерията да унищожат селата, в които живеят съветски хора, да изгорят домовете им – тоест селяните да останат без шанс да оцелеят през военната зима. Заповедта на Ставката на Върховния главнокомандващ № 04..
28 Feb Възходът и падението на Василий Сталин
admin 0 3046
Василий почти не общувал с баща си Нито синът му, нито дъщеря му успяли да събудят у Сталин бащинска любов. Това чувство явно е било непознато за него. Той се сещал за Василий само когато го назначавал на поредната висока длъжност или го свалял от н..
25 Feb Помогнете на децата да бъдат себе си!
admin 0 358
ПОМОГНЕТЕ НА ДЕЦАТА ДА БЪДАТ СЕБЕ СИ! Тези думи са на полският писател, педагог, педиатър, полиглот (владеел е свободно руски, немски, френски и древни езици) и виден общественик с еврейски произход Януш Корчак. През 1940 г., заедно с възпитаниците н..
25 Feb Тайните жени на Йосиф Джугашвили (Сталин)
admin 0 455
Туруханският роман Царските власти изпратили на заточение болшевика Джугашвили в дореволюционния Туруханск, който се смятал в онези времена за далечен заден двор на Руската империя. Но заточените „политически“ не живеели никак лошо там. Радвали се н..
24 Feb Как Сталин почти даде Москва на германците (октомври 1941 година)
admin 0 417
Как Сталин почти даде Москва на германците (октомври 1941 година) Работниците в завода „Сърп и Чук“ слушат изявлението на съветското правителство за началото на войната. Сталин обикновено се събужда късно и пристига в Кремъл към обяд. В нощта на..
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)