Меню
Your Cart

Блог RSS Feed

20 May ЗАЩО ХОРАТА ПОДКРЕПЯТ ПУТИН?
0 19
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“, автор Игор Соломин) Повече от двадесет години народът на Русия подкрепя Путин в ролята му на президент. Различните допитвания показват, че опозицията сре..
16 May ПУТИН И ФСБ
0 27
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“, автор Игор Соломин)   На 25 юли 1998 година с указ на президента Путин е назначен за директор на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ). Дейностт..
12 May ЗАЩО ПУТИН ИЗБИРА ДА РАБОТИ В ГДР ПРЕЗ 1985-1990 ГОДИНА?
0 43
(откъс от книгата „Путин и неговото обкръжение. Кой управлява Русия?“, издателство „ Паритет“)   Владимир Путин, снимка: fishki.net В Червенознаменния институт „Ю. Андропов“ Путин се записва през август 1985 г. като слушател в едногодишния факул..
09 May ТРОЦКИ СРЕЩУ СТАЛИН
0 24
Личността на Троцки е много по-малко известна от личността на Сталин. Лейба Бронщайн се родил на 26 октомври 1879 година в село Яновка, Херсонска област. Той бил петото дете в семейството на богатите земевладелци Давид и Анна Бронщайн. След като стан..
30 Apr Взаимоотношенията между Ленин и Сталин
0 37
Владимир Илич Ленин (Улянов, 1870 – 1924), революционер, съветски политически и държавен деец, създател на Руската социалдемократическа работническа партия (болшевики), главен организатор и ръководител на Октомврийската революция от 1917 година в Рус..
27 Apr Княгиня Олга. Първата руска светица
0 41
В Древна Рус живяла жена-владетел. Това е княгиня Олга, жената на княз Игор, сина на Рюрик – родоначалника на руските князе. Името на великата княгиня Олга се споменава всеки път, когато стане дума за бележити жени на Древна Рус. Нейният мъж княз Иго..
21 Apr ТАЙНОТО ПОГРЕБЕНИЕ НА СТАЛИН
0 38
Мисълта за изваждане на балсамираното тяло на генералисимус Сталин от Мавзолея не възникнала веднага у новия генсек Хрушчов, който се опасявал от външнополитически и вътрешнополитически усложнения. За Никита Хрушчов това била важна и отговорна полити..
15 Apr Императрицата Екатерина Велика. „Майката господарка“
0 39
Портрет на Екатерина II. Фьодор Рокотов. 1763 г. Третяковска галерия. Екатерина ІІ влиза в историята на Русия като императрица - просветителка. Тя е продължителка на делото на Петър Велики. Историята на нейното възцаряване е мелодраматична, а любов..
11 Apr ХАРАЛД III ХАРДАРД (СУРОВИЯ), 1015 г.–1066 г.
0 65
Знаменит завоевател и авантюрист, смятан от историците за последния велик викингски крал и прославен в сагите като „разорителя на българите“.   Харалд Хардрад (Суровия) Още приживе норвежкият конунг (крал) получава прозвището Суровия. Друг негов,..
09 Apr Как Сталин дойде на власт след смъртта на Ленин.
0 81
Йосиф В. Сталин през първите години от управлението му Снимка: Интернет В края на януари 1924 година умира Владимир Илич Ленин. Той дълго време е бил тежко болен и неспособен адекватно да възприема заобикалящата го действителност – не можел да гово..
07 Apr Завещанието на Ленин: конфликтът на Ленин със Сталин
0 60
Владимир Илич Ленин (Улянов, 1870 – 1924), революционер, съветски политически и държавен деец, създател на Руската социалдемократическа работническа партия (болшевики), главен организатор и ръководител на Октомврийската революция от 1917 година в Р..
04 Apr Ервин Ромел - Пустинната лисица
0 73
Един от най-изтъкнатите военоначалници на Третия райх, генерал-фелдмаршал ЕРВИН РОМЕЛ. Участник в Първата и Втората световна война, смятан за най-умелия командир в пустинните боеве. Автор на книгата „Пехотни атаки“.   ЕРВИН РОМЕЛ, 1891 г. – 1944 г...
Показва 1 до 12 от 27 (3 страници)