Меню
Your Cart

ВЕЛИКИТЕ ПИСАТЕЛИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

ВЕЛИКИТЕ ПИСАТЕЛИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
-20 %
Михаил Булгаков разказа историята на един млад и упорит човек, който, мечтаейки да се образован, непрекъснато тровел живота на един библиотекар, досаждайки му непрекъснато с въпроса: какво щ ему препоръча да чете? В крайна сметка, за да се отърве от досадника, библиотекарят му казал, че информацията за всичко ще открие в речника на Брокхаус и Ефрон, който наброявал 82 основни и 4 допълнителни тома. Упоритият млад мъж започна да чете от буква „А“ препоръчаните му томове, но още на втория том той се изтощил, започнал да се храни лошо, станал разсеян, а на петия започнали да му се случват странни неща:

И така, посред бял ден той видя на улица В., на входа на работилниците, Бана Абул Абас-Ахмет-Ибн-Мохамед-Отман-Ибн-Ал, известният арабски математик с бял тюрбан на главата …


Да, не можеш да обгърнеш необятното. Разбира се, човечеството е дало на света много повече велики писатели, отколкото ние показваме в нашата книга. В нашата колекция са включени писателите, който са безусловно признати в целия свят – Омир, Данте, Сервантес, Шекспир, Лев Толстой, Достоевски. Текстовете ни на практика са кратки животоописания, отколкото преразкази на техните произведения. Животът е съдба, а без съдба, както знаете, няма как да има писател, дори да е надарен със самороден талант. А съдбите на великите писатели много често са не по-малко вълнуващи от техните произведения.
ВЕЛИКИТЕ ПИСАТЕЛИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
17.52 лв.
21.90 лв.

Опции