Меню
Your Cart

Антон Иванович Первушин

Антон Иванович Первушин
Антон Иванович Первушин
Снимка: Интернет
Антон Иванович Первушин е роден през 1970 г. в град Иванов. Завършва гимназия през 1987 г. в град Мурманск. През 1988 г. постъпва в катедрата по турбиностроене на Енергомашиностроителния факултет на Ленинградския политехнически институт. Завършва обучението си в института (сега – Санкт-Петербургски държавен технически университет) през 1998 г. като аспирант на пълен работен ден в катедрата по турбиностроене.
Пише фантастика от 1986 година, когато става победител във викторината „Фантастика под микроскоп“ на списание „Уралски следотърсач“. Дебютира с разказа „Иванушка и автомат“ (списание „Измерение-Ф“, № 2, 1990). Написал е над 20 книги. Въз основа на книгата му „Окултните тайни на НКВД и СС“ е заснет документалният филм „Обладани от дявола. Тайната на Третия райх“.
Освен фантастичните произведения Антон Первушин пише много научно-популярни статии, особено за завладяването на космоса. С цялата си любов към космонавтиката Первушин казва, че той използва науката по необходимост: „Ако ситуацията беше нормална, тогава авторите, които пишат популярно за космонавтиката, щяха да бъдат две или три дузини в Руската федерация. И никога не бих се заел с тази неблагодарна работа – бих писал проста и честна научна фантастика.“ През 2017 г. излиза книгата му „Юрий Гагарин: един полет и цял живот“ – биография за Ю. А. Гагарин, в който авторът разкрива не само подробности от живота на първия космонавт на Земята, но и някои страници от историята на съветската космонавтика.
Има две награда на Литературна студия Андрей Балабухи (2005 и 2007 години) и наградата на Съюза на писателите в Санкт Петербург за млад писател фантаст от Северозападната част на Русия (2005).
Brand: Антон Первушин Model: Власт и мистика
В основата на нацисткия мироглед стоят палеофантастиката, езотеричната митология и мистичните схващания, твърди авторът на тази книга Антон Первушин. Според него този мироглед включва „пълен набор от вярвания, които не са научно обосновани и са характерни за образа на „сектанта-окултист“. Анализът н..
17.52 лв. 21.90 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Издателство „Паритет“ е основано през 2008 година.
Приоритетни и основни направления на издателство Паритет“ са: История, психология, езотерика, здраве и дълголетие, художествената литература и книги за деца. Негова специализация са произведения от руската литература, които нямат аналог в България: исторически и публицистични романи, книги за политически дейци, разузнаването и шпионажа, Биографии и мемоарна литература; документални книги на известни писатели и журналисти, посветени на историята на Втората Световна Война, на съвременната политика и обществения живот. Издателството представя на читателите и Книги за Деца в поредицата „Златни страници“. Също така в Библиотека за четене и Колекция класика, предлагаме незабравими световни класики за почитателите на добрата литература!